Elemzés
Elanders AB komplex ERP projektmenedzsment
Elanders

Ügyfél: Elanders AB

Helyszín: Svédország, Olaszország és Magyarország

Iparág: Nyomdaipar

Szolgáltatás típusa: Üzleti tanácsadás

Az Elanders egy globális nyomdaipari vállalat, amely egyaránt kínál egyedi és teljes körű nyomdai és nyomda-logisztikai szolgáltatásokat.

Az Elanders célja az akvizíciók során a rendszerébe került különféle gyártástámogató és pénzügyi rendszerek konszolidációja illetve a kapcsolódó üzleti folyamatok egységesítése volt. A projektet eredetileg csak belső erőforrásokra alapozva rendkívül szoros határidővel indították el. A cég vezetése hamar belátta, hogy egy ekkora méretű és összetettségű projekt levezényléséhez egy megbízható külső szakmai IT szolgáltató segítségére van szüksége.

A cég a Keystone-t bízta meg, hogy elkészítse a projekt részletes specifikációját és koordinálja a következő rendszerek implementációjáért felelős beszállítók tevékenységét:

  1. Microsoft Dynamics AX (pénzügyi ERP platform)
  2. DiMS! (nyomdaipar-specifikus gyártástámogató és logisztikai ERP rendszer)
  3. xWare's xTrade middleware (rendszerintegrációs platform)
  4. Az Elanders saját belső rendszere, amely a nyomtatandó anyagokat digitális formában tárolja és kezeli

A Keystone megoldása

A projekt során a Svédországból, Hollandiából, Olaszországból és Magyarországról érkezett összesen 25 ERP szakértő valamint négy ország Elanders képviselőinek a munkáját koordináltuk.

A projekt 18 hónapja alatt rendbe raktuk és strukturáltuk a tennivalókat, teljes körű üzletviteli és pénzügyi követelmény-elemzést végeztünk valamint a pénzügyi és a logisztikai rendszerekben lévő készletértékbeli eltérésekkel illetve a költségallokációval kapcsolatos komplex rendszerintegrációs problémákat oldottunk meg.

Eredmények

Az Elanders menedzsmentje felszabadult a projekt napi szintű koordinációs feladatai alól. A megbízást szervezetten, a határidők betartásával, teljes mértékben dokumentálva és a mindennapi működés minimális megzavarásával hajtottuk végre. Egységesített ERP rendszere segítéségével az Elanders végül időben eleget tudott tenni az egyik legnagyobb globális ügyfele által megkövetelt konszolidált jelentéstételi kötelezettségeinek.

További esettanulmányok

 

Keystone Business SolutionsH-1062 Budapest Bajza u. 50.Tel.: (+36 1) 889 50 50Fax: (+36 1) 889 50 49

Copyright © 2018 Keystone Business Solutions, All rights reserved.